Active Directory Help

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    AaronBHS
    Member
    #155636

    I set up a new server with DNS, DHCP and Active Directory. First question is, is there a problem putting all 3 of these roles on the same server? The server is a Win 2008 R2 server.

    I am having problems adding all of my workstations to the domain. Oddly enough I have only been able to add my workstation to the domain but no others. I have no idea why this is; I’ve checked the settings on my workstation and they are identical to the other workstations that will not connect to the domain.

    I am running into a wall as far as the next steps to take to find my problem. I am also wondering if this could be a result of reverse or forward look ups.

    I am attaching a screenshot of the error I get when I try and add a workstation to the domain. I am also including the command prompt info from NSLOOKUP and from the servers ipconfig /all.
    __________________________________________________________

    NSLOOKUP info:

    > nameservers
    Server: server1.shelter.bhs
    Address: 10.1.10.121

    *** server1.shelter.bhs can’t find nameservers: Non-existent domain
    > nslookup
    Server: server1.shelter.bhs
    Address: 10.1.10.121

    *** server1.shelter.bhs can’t find nslookup: Non-existent domain
    > set querytype=soa
    > shelter.bhs
    Server: server1.shelter.bhs
    Address: 10.1.10.121

    shelter.bhs
    primary name server = server1.server1
    responsible mail addr = hostmaster.shelter.bhs
    serial = 69
    refresh = 900 (15 mins)
    retry = 600 (10 mins)
    expire = 86400 (1 day)
    default TTL = 3600 (1 hour)

    **seems odd to me that the primary name server says “server1.server1” is this normal?

    ______________________________________________________________

    ipconfig /all :

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:UsersAdministrator>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Server1
    Primary Dns Suffix . . . . . . . : Server1
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : Server1

    Ethernet adapter Local Area Connection 2:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom BCM5716C NetXtreme II GigE (NDIS
    VBD Client) #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 78-2B-CB-31-FF-24
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.1.10.121(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.1.10.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.1.10.121
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Broadcom BCM5716C NetXtreme II GigE (NDIS
    VBD Client)
    Physical Address. . . . . . . . . : 78-2B-CB-31-FF-23
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:UsersAdministrator>

    Any and all help is greatly appreciated.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.