Problem with RIS and SATA drivers

Home Forums Server Operating Systems Windows Server 2000 / 2003 / 2003 R2 Problem with RIS and SATA drivers

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    cmcf
    Member
    #126176

    Hello people,

    Been working on this for most of the day now and am getting no further with my problem.

    The error message i get when i choose my image is

    “Intel® 6300ESB SATA RAID Controller”

    in the unattended script file doesn’t exist
    in the [SCSI] section of the INF file txtsetup.oem.

    The txtsetup.oem file is as follows

    ; ****************************************************************************
    ; ****************************************************************************
    ; ** Filename: TxtSetup.OEM
    ; ****************************************************************************
    ; ****************************************************************************

    [Disks]
    disk1 = “Intel Matrix Storage Manager driver”, iastor.sys,

    [Defaults]
    scsi = iaStor_ICH7DH

    ;———– Component Section ———–

    [scsi]
    iaStor_ICH7DH = “Intel(R) 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)”
    iaAHCI_ICH7R = “Intel(R) 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)”
    iaAHCI_ICH7M = “Intel(R) 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)”
    iaStor_ICH6R = “Intel(R) 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)”
    iaAHCI_ICH6R = “Intel(R) 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)”
    iaAHCI_ICH6M = “Intel(R) 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)”
    iaStor_ICH5R = “Intel(R) 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)”
    iaStor_ICH5RHR = “Intel(R) 6300ESB SATA RAID Controller”

    ;——————————————-

    [Files.scsi.iaStor_ICH7DH]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH5R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    ;——————————————-

    [Config.iaStor]
    value = “”, tag, REG_DWORD, 1b
    value = “”, ErrorControl, REG_DWORD, 1
    value = “”, Group, REG_SZ, “SCSI miniport”
    value = “”, Start, REG_DWORD, 0
    value = “”, Type, REG_DWORD, 1

    ;——————————————————-

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH7DH]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C3&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C1&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C5&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH6R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2652&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2652&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2653&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_24DF&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_25B0&CC_0104”,”iaStor”[/CODE]

    and my sif file reads as follows

    [CODE][data]
    floppyless = “1”
    msdosinitiated = “1”
    OriSrc = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    OriTyp = “4”
    LocalSourceOnCD = 1
    DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1

    [SetupData]
    OsLoadOptions = “/noguiboot /fastdetect”
    SetupSourceDevice = “DeviceLanmanRedirector%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%”

    [Unattended]
    DriverSigningPolicy = Ignore
    OemPreinstall = yes
    OemPnPDriversPath = DriversNIC;DriversHD
    FileSystem = LeaveAlone
    ExtendOEMPartition = 0
    TargetPath = WINDOWS
    OemSkipEula = yes
    InstallFilesPath = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    LegacyNIC = 1

    [MassStorageDrivers]
    “Intel® 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)” = “OEM”
    “Intel® 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)” = “OEM”
    “Intel® 6300ESB SATA RAID Controller” = “OEM”

    [OEMBootFiles]
    iastor.sys
    iaahci.INF
    iastor.INF
    iaahci.CAT
    iastor.CAT
    Txtsetup.oem

    [UserData]
    ProductKey=8888888888888888888888888
    FullName=”admin”
    OrgName=”88888888888888888888888″
    ComputerName=%MACHINENAME%

    [RegionalSettings]
    LanguageGroup=1
    SystemLocale=00000809
    UserLocale=00000809
    InputLocale=0809:00000809

    [GuiUnattended]
    OemSkipWelcome = 1
    OemSkipRegional = 1
    TimeZone = %TIMEZONE%
    AdminPassword = “*”

    [Display]
    BitsPerPel = 16
    XResolution = 800
    YResolution = 600
    VRefresh = 60

    [Networking]

    [NetServices]
    MS_Server=params.MS_PSched

    [Identification]
    JoinDomain = %MACHINEDOMAIN%
    DoOldStyleDomainJoin = Yes

    [RemoteInstall]
    Repartition = Yes
    UseWholeDisk = Yes

    [OSChooser]
    Description =”Microsoft Windows XP Professional”
    Help =”Automatically installs Microsoft Windows XP Professional without prompting the user for input.”
    LaunchFile = “%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%templatesstartrom.com”
    ImageType =Flat
    Version=”5.1 (2600)”

    [Display]
    Xresolution=1024
    YResolution=768[/CODE]

    i have placed the txtsetup.oem file along with all the drivers in the \serverREMINSTSetupEnglishImagesWINDOWS$oem$TEXTMODE location and this is correct as far as i am aware.

    If you want to locate the drivers they are downloadable from [URL=”http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=uk&prodTypeId=321957&prodSeriesId=1839152&prodNameId=1839208&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-39535-1″%5Dthis link[/URL]

    Please help!

    Kind regards[CODE]****************************************************************************
    ; ****************************************************************************
    ; ** Filename: TxtSetup.OEM
    ; ****************************************************************************
    ; ****************************************************************************

    [Disks]
    disk1 = “Intel Matrix Storage Manager driver”, iastor.sys,

    [Defaults]
    scsi = iaStor_ICH7DH

    ;


    Component Section



    [scsi]
    iaStor_ICH7DH = “Intel(R) 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)”
    iaAHCI_ICH7R = “Intel(R) 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)”
    iaAHCI_ICH7M = “Intel(R) 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)”
    iaStor_ICH6R = “Intel(R) 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)”
    iaAHCI_ICH6R = “Intel(R) 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)”
    iaAHCI_ICH6M = “Intel(R) 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)”
    iaStor_ICH5R = “Intel(R) 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)”
    iaStor_ICH5RHR = “Intel(R) 6300ESB SATA RAID Controller”

    ;



    [Files.scsi.iaStor_ICH7DH]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaAHCI.inf
    catalog = disk1, iaAHCI.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH5R]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    [Files.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    driver = disk1, iaStor.sys, iaStor
    inf = disk1, iaStor.inf
    catalog = disk1, iaStor.cat

    ;



    [Config.iaStor]
    value = “”, tag, REG_DWORD, 1b
    value = “”, ErrorControl, REG_DWORD, 1
    value = “”, Group, REG_SZ, “SCSI miniport”
    value = “”, Start, REG_DWORD, 0
    value = “”, Type, REG_DWORD, 1

    ;



    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH7DH]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C3&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C1&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH7M]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_27C5&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH6R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2652&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2652&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaAHCI_ICH6M]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_2653&CC_0106″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5R]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_24DF&CC_0104″,”iaStor”

    [HardwareIds.scsi.iaStor_ICH5RHR]
    id = “PCIVEN_8086&DEV_25B0&CC_0104”,”iaStor”[/CODE]

    and my sif file reads as follows

    [data]
    floppyless = “1”
    msdosinitiated = “1”
    OriSrc = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    OriTyp = “4”
    LocalSourceOnCD = 1
    DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1

    [SetupData]
    OsLoadOptions = “/noguiboot /fastdetect”
    SetupSourceDevice = “DeviceLanmanRedirector%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%”

    [Unattended]
    DriverSigningPolicy = Ignore
    OemPreinstall = yes
    OemPnPDriversPath = DriversNIC;DriversHD
    FileSystem = LeaveAlone
    ExtendOEMPartition = 0
    TargetPath = WINDOWS
    OemSkipEula = yes
    InstallFilesPath = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    LegacyNIC = 1

    [MassStorageDrivers]
    “Intel® 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)” = “OEM”
    “Intel® 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)” = “OEM”
    “Intel® 6300ESB SATA RAID Controller” = “OEM”

    [OEMBootFiles]
    iastor.sys
    iaahci.INF
    iastor.INF
    iaahci.CAT
    iastor.CAT
    Txtsetup.oem

    [UserData]
    ProductKey=8888888888888888888888888
    FullName=”admin”
    OrgName=”88888888888888888888888″
    ComputerName=%MACHINENAME%

    [RegionalSettings]
    LanguageGroup=1
    SystemLocale=00000809
    UserLocale=00000809
    InputLocale=0809:00000809

    [GuiUnattended]
    OemSkipWelcome = 1
    OemSkipRegional = 1
    TimeZone = %TIMEZONE%
    AdminPassword = “*”

    [Display]
    BitsPerPel = 16
    XResolution = 800
    YResolution = 600
    VRefresh = 60

    [Networking]

    [NetServices]
    MS_Server=params.MS_PSched

    [Identification]
    JoinDomain = %MACHINEDOMAIN%
    DoOldStyleDomainJoin = Yes

    [RemoteInstall]
    Repartition = Yes
    UseWholeDisk = Yes

    [OSChooser]
    Description =”Microsoft Windows XP Professional”
    Help =”Automatically installs Microsoft Windows XP Professional without prompting the user for input.”
    LaunchFile = “%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%templatesstartrom.com”
    ImageType =Flat
    Version=”5.1 (2600)”

    [Display]
    Xresolution=1024
    YResolution=768[/CODE]

    i have placed the txtsetup.oem file along with all the drivers in the \serverREMINSTSetupEnglishImagesWINDOWS$oem$TEXTMODE location and this is correct as far as i am aware.

    If you want to locate the drivers they are downloadable from [URL=”http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=uk&prodTypeId=321957&prodSeriesId=1839152&prodNameId=1839208&swEnvOID=1093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=ob-39535-1″%5Dthis link[/URL]

    Please help!

    Kind regards[CODE][data]
    floppyless = “1”
    msdosinitiated = “1”
    OriSrc = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    OriTyp = “4”
    LocalSourceOnCD = 1
    DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1

    [SetupData]
    OsLoadOptions = “/noguiboot /fastdetect”
    SetupSourceDevice = “DeviceLanmanRedirector%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%”

    [Unattended]
    DriverSigningPolicy = Ignore
    OemPreinstall = yes
    OemPnPDriversPath = DriversNIC;DriversHD
    FileSystem = LeaveAlone
    ExtendOEMPartition = 0
    TargetPath = WINDOWS
    OemSkipEula = yes
    InstallFilesPath = “\%SERVERNAME%RemInst%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%”
    LegacyNIC = 1

    [MassStorageDrivers]
    “Intel® 82801GR/GH SATA RAID Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GR/GH SATA AHCI Controller (Desktop ICH7R/DH)” = “OEM”
    “Intel® 82801GBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH7M)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA RAID Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FR SATA AHCI Controller (Desktop ICH6R)” = “OEM”
    “Intel® 82801FBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH6M)” = “OEM”
    “Intel® 82801ER SATA RAID Controller (Desktop ICH5R)” = “OEM”
    “Intel® 6300ESB SATA RAID Controller” = “OEM”

    [OEMBootFiles]
    iastor.sys
    iaahci.INF
    iastor.INF
    iaahci.CAT
    iastor.CAT
    Txtsetup.oem

    [UserData]
    ProductKey=8888888888888888888888888
    FullName=”admin”
    OrgName=”88888888888888888888888″
    ComputerName=%MACHINENAME%

    [RegionalSettings]
    LanguageGroup=1
    SystemLocale=00000809
    UserLocale=00000809
    InputLocale=0809:00000809

    [GuiUnattended]
    OemSkipWelcome = 1
    OemSkipRegional = 1
    TimeZone = %TIMEZONE%
    AdminPassword = “*”

    [Display]
    BitsPerPel = 16
    XResolution = 800
    YResolution = 600
    VRefresh = 60

    [Networking]

    [NetServices]
    MS_Server=params.MS_PSched

    [Identification]
    JoinDomain = %MACHINEDOMAIN%
    DoOldStyleDomainJoin = Yes

    [RemoteInstall]
    Repartition = Yes
    UseWholeDisk = Yes

    [OSChooser]
    Description =”Microsoft Windows XP Professional”
    Help =”Automatically installs Microsoft Windows XP Professional without prompting the user for input.”
    LaunchFile = “%INSTALLPATH%%MACHINETYPE%templatesstartrom.com”
    ImageType =Flat
    Version=”5.1 (2600)”

    [Display]
    Xresolution=1024
    YResolution=768[/CODE]

    i have placed the txtsetup.oem file along with all the drivers in the \serverREMINSTSetupEnglishImagesWINDOWS$oem$TEXTMODE location and this is correct as far as i am aware.

    If you want to locate the drivers they are downloadable from this link

    Please help!

    Kind regards

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.