hsrp on sub-interface issue

Home Forums Networking Cisco Routers & Switches How-to hsrp on sub-interface issue

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • Avatar
    kris_amar
    Member
    #164224

    Router1

    interface GigabitEthernet0/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/0.10
    encapsulation dot1Q 10
    ip address 192.168.10.2 255.255.255.0
    standby version 2
    standby 10 ip 192.168.10.1
    standby 10 priority 120
    standby 10 preempt
    !

    ROUTER-2

    interface GigabitEthernet0/0
    no ip address
    duplex auto
    speed auto
    !
    interface GigabitEthernet0/0.10
    encapsulation dot1Q 10
    ip address 192.168.10.3 255.255.255.0
    standby version 2
    standby 10 ip 192.168.10.1
    standby 10 preempt
    !

    ROUTER1

    Router#sh standby
    GigabitEthernet0/0.10 – Group 10 (version 2)
    State is Active
    9 state changes, last state change 00:08:45
    Virtual IP address is 192.168.10.1
    Active virtual MAC address is 0000.0C9F.0000
    Local virtual MAC address is 0000.0C9F.F00A (v2 default)
    Hello time 3 sec, hold time 10 sec
    Next hello sent in 0.122 secs
    Preemption disabled
    Active router is local
    Standby router is unknown
    Priority 120 (configured 120)
    Group name is hsrp–10 (default)

    ROUTER-2

    Router#sh stand
    GigabitEthernet0/0.10 – Group 10 (version 2)
    State is Active
    20 state changes, last state change 00:41:37
    Virtual IP address is 192.168.10.1
    Active virtual MAC address is 0000.0C9F.0000
    Local virtual MAC address is 0000.0C9F.F00A (v2 default)
    Hello time 3 sec, hold time 10 sec
    Next hello sent in 1.958 secs
    Preemption disabled
    Active router is local
    Standby router is unknown
    Priority 100 (default 100)
    Group name is hsrp–10 (default)

    Switch ports are in vlan10

    interface FastEthernet0/1
    switchport access vlan 10
    switchport mode access
    spanning-tree portfast

    interface FastEthernet0/2
    switchport access vlan 10
    switchport mode access
    spanning-tree portfast

    interface FastEthernet0/3
    switchport access vlan 10
    switchport mode access
    spanning-tree portfast

    why my both routers in Active. Have I missed something in config.

    routers are c2911
    switch is sg-300

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.